Våra instruktörer

Anna Ahlqwist

Vem är jag:
Jag älskar att träna och röra på mig. Att bjuda på rörelseglädje och att få människor att hitta sina egna resurser. Har alltid haft spring i benen och tycker livet är fullt av utmaningar. Jag gillar att vara ute i naturen och löpspåret och springer maraton världen över. Har under många år jobbat som sjukgymnast/fysioterapeut och har ryggar och träning som specialitet. Jag använder Yogan individuellt och i grupp som rehabilitering.

Vad betyder Yogan för mig:
När jag började att yoga för några år sedan var yogan mer som ett komplement till min träning. Med tiden har Yoga blivit en del av min vardag och en livsstil. Jag vill gärna dela med mig av mina kunskaper och sprida vidare yogan med allt som den ger för både kropp och själ. Det är framförallt inom ISHTA yoga* som jag fått tillgång till många av dessa verktyg. ISHTA yoga passar den som vill utforska yogan lite djupare, en yoga med som är individanpassad med en fantastisk helhetssyn.

Utbildning:
Jag är certifierad RYT500 ISHTA Yoga lärare i februari 2017 och har gått utbildningen hos Ulrica Norberg.  Har instruerat Hata yoga under några år på Friskis&Svettis och är sedan tidigare certifierad mediyogalärare.

Anna Wikström

Vem är jag:
En livsglad yogini som älskar mötet med andra. Resor är min stora passion och jag inspireras av nya platser, kulturer, människor och allt livet har att erbjuda.
Jag arbetar med hälsoutveckling och personlig utveckling för individer och grupper genom yoga, utbildning och vägledning. Då jag är utbildad yogalärare, hälsokonsult och kostrådgivare har jag alltid tankar kring hur vi får ihop en bra helhet. Att vi får med oss alla bitar såsom återhämtning, bra mat, rörelse och njutning. Livet är till för att njutas!

Vad yoga betyder för mig:
Yogan ligger mig väldigt varmt om hjärtat och är mitt sätt att hantera livet med dess utmaningar. Jag har provat på de flesta yogaformer och anser att all praktisering som får mig närmre min kärna är en bra praktisering. Alla yogalärare och alla yogaklasser ger mig alltid något. Jag yogar för att det hjälper mig att bli mitt bästa jag. Jag älskar att undervisa och det är en gåva att se hur människor kommer i kontakt med sig själva genom närvaro. Mitt mål som lärare är att motivera mina elever att verka i sitt rätta element.  Jag använder yoga och meditation som verktyg för att hen själv ska komma till insikt och öka sin självkännedom för att ta beslut som leder till hens sanna väg. Unikt med mina klasser är att jag alltid lägger stor vikt vid nedvarvning och återhämtning då jag upplever att de flesta människor idag har behov av det. Jag ser fram emot att möta DIG på mattan!

Utbildning:
Certifierad yogalärare via Yoga Alliance RYT500, ISHTA yoga teacher training 300 HR*, ISHTA yoga teacher training 200 HR*, Yin Yoga teacher training 30 HR med Magdalena Mecweld, ISHTA Yin yoga teacher training steg 1 &2 80 HR, Global yoga teacher training 100 HR, Hälso/friskvårdskonsulent 2-årig utbildning. Kostrådgivare via Paulúns näringscenter steg 1 och 2.

Emma Müller

Vem är jag:
Som person är jag lite av en ”allvarsam lekfull” människa som älskar min familj, mina vänner, samtal och min kombucha-tillverkning.  Utöver detta arbetar jag som psykolog, DBT terapeut med ungdomar. Ett jobb som jag upplever mycket meningsfullt och viktigt.

Vad betyder Yogan för mig:
För mig börjar yogan inifrån och ut, och utifrån och in, och tvärs rakt igenom. Yoga finns på mattan, men även i livet. För mig handlar yogan på många sätt om att växla mellan fysisk ansträngning och lugn för att på det sättet uppleva mig själv och den inre stillheten inom mig. Som yogalärare vill jag ge eleven en inre upplevelse av att vara närmare någonting, vad det är, visar sig från gång till gång. Yoga handlar mindre om prestation och mer om varande och upplevelse. Och detta ger yoga och meditation mig.

Utbildning:
Jag är utbildad inom Hathayoga, RYT-500H ISHTA*, klar 2017, samt diplomerad kundaliniyoga lärare 2009. 2010 utbildade jag mig till Mindfulness instruktör.


John Sevehem

Vem är jag:
Jag yogar själv varje dag. Att utöva yoga betyder för mig att vara i kontakt med mitt bästa jag. Mottot för mina klasser är: ”Du kommer att må bättre när du går, än när du kom.” På gymyoga är det lätt att tro att man ska kämpa och uppnå perfektion i positionerna. Men yoga handlar inte om prestation alls, utan om att uppnå harmoni, genom att synkronisera rörelserna till andetagen och att känna efter i kroppen.

Vad betyder Yoga för mig:
Jag fick upp ögonen för yoga då jag jobbade på storföretag i näringslivet som civilekonom och civilingenjör. I yoga och meditation fann jag ett effektivt verktyg att vända press och stress till harmoni och närvaro. Idag brinner jag för att lära ut detta till andra på ett enkelt och lekfullt sätt.

Utbildning:
Under åren har jag hunnit utöva flera olika yogastilar såsom Ashtanga, Hatha, Vinyasa flow och Yin innan jag fann ISHTA. Jag är utbildad lärare i ISHTA Yoga* (500h) av bl.a. Ulrica Norberg och dess grundare Alan Finger, New York. Jag är även lärare i yogaformerna Restorative Yoga och Yoga Nidra. Jag vidareutbildar mig kontinuerligt – närmast för Chad Hamrin, USA. Mina främsta yogainspiratörer just nu är Mona Anand, NYC och Sandra Insoha, Paris.

 

Pia Pagrell

Vem är jag:
Det har gått över 10 år sedan mitt första möte med yoga och fortfarande fascineras jag av den stärkande och helande påverkan yoga har på både kropp och själ. Idag har yogan intagit en stabil och betydelsefull plats i mitt liv. Genom yoga blir jag mer närvarande, får bättre självinsikt och kunskap om vad jag behöver tillföra i min dagliga träning och livsstil för att optimera mitt välmående, varje dag i livet.

Vad betyder yoga för mig:
Att utöva yoga ger mig så mycket och det är en stor glädje att få dela med mig av yogans fantastiska verktyg. Under en klass utforskar vi kroppens potential, hittar invanda kroppsmönster, inspireras till att fördjupa vår inre medvetenhet för att förena andning, kropp och sinne. Min intention är att erbjuda individanpassade yogaklasser som lämnar kvar en skön känsla i både kropp och själ att ta med från yogamattan och ut i vardagen.

Utbildningar:
Jag är certifierad RYT200-lärare i Hatha/Vinyasayoga via Ulrica Norbergs Yoga for Life, certifierad 500hr-lärare via ISHTA Yoga. Jag är även certifierad i ISHTA* Yinyoga via Ulrica Norberg och i Gravidyoga via Karin Hilmarch, Yogastudion.

Anna Gagner

Vem är jag:
Jag är en nyfiken, kärleksfull, lycklig och glad yogini. Jag har en passion för livet, för min familj och för mitt arbete som Yogalärare och Osteopat. Detta är något som jag vill ska avspeglas när du möter mig. Jag ser människan som en helhet med kropp, tanke och själ. Jag tror på kroppens självläkande funktioner och på att vi kan hjälpa kroppen i rätt riktning med hjälp av Yogans alla verktyg.

Vad betyder yogan för mig:
Ända sedan jag började min Yogapraktik, år 2000, har den varit en del av mitt liv. I början mer som en tränings- och stretch-form. Idag är Yogan ett sätt för mig att skärpa mitt medvetande och rikta det in mot mitt center. Därinne hittar jag till ett inre lugn som gör att jag kan ta mig till klarare och djupare insikter. Vårt vardagliga liv innehåller massa yttre faktorer som påverkar stressnivåerna inom oss negativt. Därför är det viktigt att ha en stund med sig själv, sitt andetag och sin kropp där vi kan vara ner och ge oss själva den återhämtning som vi behöver. Yogan är för mig ett sätt att hitta till mitt lugna ursprungliga jag, det naturliga grundtillståndet. Detta är vad jag hoppas kunna förmedla på mina klasser.

Utbildning:
Jag är certifierad RYT 200h lärare i Hatha/Vinyasa yoga av Ulrica Norberg,s Yoga For Life.
Utbildad Osteopat D.O. på Osteopathögskolan i Göteborg.

Helén Jansson

Vem är jag:
Livet erbjuder så mycket; både underbara möten och glädje, men också utmaningar av olika slag. Med en helhetssyn där alla delar av livet är lika viktiga, försöker jag vara mitt bästa jag. Min motivation är att hitta lösningar på, och även supportera andra genom, befintliga hinder eller obruten mark med hjälp av verktygen yoga, ayurveda och strategisk kommunikation för balans i kropp och själ, för miljö och omgivning.
När jag undervisar i yinyoga, hathayoga och meditation, eller ger personlig träning och hälsokonsultation, så är min ambition att erbjuda en öppen atmosfär, där du kan möta dig själv precis där du är den dagen. Det finns alltid alternativ till rörelser och positioner, kost och rutiner, inga är bättre eller sämre, bara olika, för att kunna passa olika behov. Det är yogan som ska supportera dig, inte du som ska passa in. Det är så jag också försöker ta mig genom livet; det är olika olika dagar, olika olika kroppar; så var lite snäll mot dig själv och se möjligheterna.

Vad betyder Yogan för mig:
Att leva, träna, äta, sova, jobba, göra och bara vara. Att verkligen känna, och använda, glädje, sorg, ilska, nyfikenhet, trötthet, energi och lugn. Att sanningsenligt kunna se mig själv lika viktig som andra, inte mer, inte mindre, utan lika viktig. Att inse att det är då som jag också kan vara där för andra. I systervetenskaperna yoga och ayurveda fann jag mina verktyg för just det och mer.
Det är inte alltid enkelt eller finns en enda lösning som är konstant då allt är föränderligt, men att se helheten, leva medvetet och vara snäll mot sig själv, och andra, ger en mycket bra bas. Min ambition är att kunna dela med mig av de verktyg jag har fått av mina lärare. Att kunna föra vidare metoder för att skapa utrymme för allt det som du redan har inom dig i kropp, sinne och hjärta. Att du också ska kunna ta dig an dagen med inre lugn, glädje och inspiration.

Utbildning:
Är certifierad E-RYT200 RYT500 yogalärare samt diplomerad ayurvedisk hälsorådgivare. Basen för Yoga Alliance certifieringen finns i;
a. ISHTA yoga med bl.a. Alan Finger, Sarah Platt-Finger, Ulrica Norberg och min mentor Katrina Repka samt Yoga Nidra & the Chakras med Mona Anand
b. Yin yoga och Traditionell Kinesisk Medicin med bl.a. Magdalena Mecweld och Janna Särman
c. Virya yoga och ayurvedisk inriktning med bl.a. Josephine Selander, Megan Davis och Peter Ljungsberg
Basen för Hälsorådgivare finns främst i Human Health med Hasse Bengtsson
Sedan tidigare även en fil.kand. i Kommunikation vid Örebro Universitet samt påbyggnad i Strategi, Filosofi & Internetmarknadsföring vid Lesley och Harvard University i Boston. De senaste åren har även tid lagts på att bl.a. skapa och bidra i en samarbetsmetod för mer miljö- och klimateffektiv transport till sjöss vilken blivit välkomnad av FN.

 

*ISHTA YOGA

ISHTA betyder ”Integrated Science of Hatha, Tantra & Ayurveda” Denna yogaform är mer ett sätt att förhålla sig till yoga än en specifik yogastil. En lärare med ISHTA-utbildning vill dela med sig yoga som ett holistiskt synsätt där man kombinerar filosofi, rörelse och livsstil och anpassar den till varje individs förutsättningar.

Positionerna och flödena i klasserna kommer från Hatha-yoga, vilket är den mest traditionella yogastilen. Under klasserna läggs ett filosofiskt fokus på att utöka vår subtila medvetenhet (tantra), till exempel på hur andningen påverkar oss. Varje individ i en klass har olika förutsättningar och med bas från ayurvedisk förhållningssätt anpassar vi klasserna efter våra deltagare. Detta gör att du kan vara med på varje klass på vilken nivå du än befinner dig på.

En Ishta klass syftar till att sträcka, stärka, balansera och släppa den fysiska kroppen. Den inriktar sig på andningstekniker (Pranayama) och visualisering för att stilla och tysta sinnet och meditation för att expanderar vårt medvetande för att frigöra energi.

Ishta yoga grundades på 1960-talet av Mani Finger och hans son Alan. Deras avsikt var att integrera alla de olika systemen och läror från två decennier av studier med berömda yogis som ex B.K.S Iyengar och Swami Nishraisananda och yogan i den moderna världen.