Anna Ahlqwist

Vem är jag:
Jag älskar att träna och röra på mig. Att bjuda på rörelseglädje och att få människor att hitta sina egna resurser. Har alltid haft spring i benen och tycker livet är fullt av utmaningar. Jag gillar att vara ute i naturen och löpspåret och springer maraton världen över. Har under många år jobbat som sjukgymnast/fysioterapeut och har ryggar och träning som specialitet. Jag använder Yogan individuellt och i grupp som rehabilitering.

Vad betyder Yogan för mig:
När jag började att yoga för några år sedan var yogan mer som ett komplement till min träning. Med tiden har Yoga blivit en del av min vardag och en livsstil. Jag vill gärna dela med mig av mina kunskaper och sprida vidare yogan med allt som den ger för både kropp och själ. Det är framförallt inom ISHTA yoga* som jag fått tillgång till många av dessa verktyg. ISHTA yoga passar den som vill utforska yogan lite djupare, en yoga med som är individanpassad med en fantastisk helhetssyn.

Utbildning:
Jag är certifierad RYT500 ISHTA Yoga lärare i februari 2017 och har gått utbildningen hos Ulrica Norberg.  Har instruerat Hata yoga under några år på Friskis&Svettis och är sedan tidigare certifierad mediyogalärare.

*ISHTA YOGA

ISHTA betyder ”Integrated Science of Hatha, Tantra & Ayurveda” Denna yogaform är mer ett sätt att förhålla sig till yoga än en specifik yogastil. En lärare med ISHTA-utbildning vill dela med sig yoga som ett holistiskt synsätt där man kombinerar filosofi, rörelse och livsstil och anpassar den till varje individs förutsättningar.

Positionerna och flödena i klasserna kommer från Hatha-yoga, vilket är den mest traditionella yogastilen. Under klasserna läggs ett filosofiskt fokus på att utöka vår subtila medvetenhet (tantra), till exempel på hur andningen påverkar oss. Varje individ i en klass har olika förutsättningar och med bas från ayurvedisk förhållningssätt anpassar vi klasserna efter våra deltagare. Detta gör att du kan vara med på varje klass på vilken nivå du än befinner dig på.

En Ishta klass syftar till att sträcka, stärka, balansera och släppa den fysiska kroppen. Den inriktar sig på andningstekniker (Pranayama) och visualisering för att stilla och tysta sinnet och meditation för att expanderar vårt medvetande för att frigöra energi.

Ishta yoga grundades på 1960-talet av Mani Finger och hans son Alan. Deras avsikt var att integrera alla de olika systemen och läror från två decennier av studier med berömda yogis som ex B.K.S Iyengar och Swami Nishraisananda och yogan i den moderna världen.