Helén Jansson

Vem är jag:
Livet erbjuder så mycket; både underbara möten och glädje, men också utmaningar av olika slag. Med en helhetssyn där alla delar av livet är lika viktiga, försöker jag vara mitt bästa jag. Min motivation är att hitta lösningar på, och även supportera andra genom, befintliga hinder eller obruten mark med hjälp av verktygen yoga, ayurveda och strategisk kommunikation för balans i kropp och själ, för miljö och omgivning.
När jag undervisar i yinyoga, hathayoga och meditation, eller ger personlig träning och hälsokonsultation, så är min ambition att erbjuda en öppen atmosfär, där du kan möta dig själv precis där du är den dagen. Det finns alltid alternativ till rörelser och positioner, kost och rutiner, inga är bättre eller sämre, bara olika, för att kunna passa olika behov. Det är yogan som ska supportera dig, inte du som ska passa in. Det är så jag också försöker ta mig genom livet; det är olika olika dagar, olika olika kroppar; så var lite snäll mot dig själv och se möjligheterna.

Vad betyder Yogan för mig:
Att leva, träna, äta, sova, jobba, göra och bara vara. Att verkligen känna, och använda, glädje, sorg, ilska, nyfikenhet, trötthet, energi och lugn. Att sanningsenligt kunna se mig själv lika viktig som andra, inte mer, inte mindre, utan lika viktig. Att inse att det är då som jag också kan vara där för andra. I systervetenskaperna yoga och ayurveda fann jag mina verktyg för just det och mer.
Det är inte alltid enkelt eller finns en enda lösning som är konstant då allt är föränderligt, men att se helheten, leva medvetet och vara snäll mot sig själv, och andra, ger en mycket bra bas. Min ambition är att kunna dela med mig av de verktyg jag har fått av mina lärare. Att kunna föra vidare metoder för att skapa utrymme för allt det som du redan har inom dig i kropp, sinne och hjärta. Att du också ska kunna ta dig an dagen med inre lugn, glädje och inspiration.

Utbildning:
Är certifierad E-RYT200 RYT500 yogalärare samt diplomerad ayurvedisk hälsorådgivare. Basen för Yoga Alliance certifieringen finns i;
a. ISHTA yoga med bl.a. Alan Finger, Sarah Platt-Finger, Ulrica Norberg och min mentor Katrina Repka samt Yoga Nidra & the Chakras med Mona Anand
b. Yin yoga och Traditionell Kinesisk Medicin med bl.a. Magdalena Mecweld och Janna Särman
c. Virya yoga och ayurvedisk inriktning med bl.a. Josephine Selander, Megan Davis och Peter Ljungsberg
Basen för Hälsorådgivare finns främst i Human Health med Hasse Bengtsson
Sedan tidigare även en fil.kand. i Kommunikation vid Örebro Universitet samt påbyggnad i Strategi, Filosofi & Internetmarknadsföring vid Lesley och Harvard University i Boston. De senaste åren har även tid lagts på att bl.a. skapa och bidra i en samarbetsmetod för mer miljö- och klimateffektiv transport till sjöss vilken blivit välkomnad av FN.