Närodlat, unikt och lekfullt

Till våra à la carterätter och avsmakningsmenyer väljer vi det bästa för årstiden. I baren serveras ostron, utvalda ostar och flera olika sorters champagne på glas. Råvarorna är närodlade och våra producenter, slaktare och mejerier är lokala. Charken gör vi själva och örterna odlar vi på taket. Med stor hantverksskicklighet, passion och vackra lekfulla presentationer låter vi kreativiteten flöda för att ge dig en unik upplevelse.

Avsmakningsmeny

För den som verkligen vill ta sig tid för att njuta finns vår avsmakningsmeny. Våra sommelierer har tagit fram vinpaket med fantastiska drycker som passar perfekt till.

Avsmakningsmeny 4 timmar 1400 kr
Dryckespaket 1250 kr

À la carte

Tomat-yoghurt-gräslök  95 kr
Bakade och råa tomater från Varberg med syrlig yoghurt och smörstekta rågsmulor

Rapsanka-senap-gurka 155 kr
Terrin på rapsanka och lever. Syltade senapsfrön och gurka från Västerås

Färskost-potatis-krasse 125 kr
Luftig halmrökt yoghurt med tunt skivad friterad potatis och krasse

Bifftartar-ostron-alger 155 kr
Tartar på biffinnanlår med ostron, syltade lökar och surdegsknäcke bakat med alger

Färskpotatis med vänner 125 kr
Nykokt färskpotatis vänd med kefirsmör och serverad med hackad äggula, matjessill och gräslök

Krabba-zuccini-mynta 145 kr
Plockad krabba med yoghurt med rå zuccini, krispig svartrot & mynta

Ägg-brynt smör-kål 135 kr
Bakat ägg med tunt skuren färsk kål, kräm på brynt smör och riven skreirom

 

UpperHouse-PatternKyckling-salvia-parmesan 245 kr
Kyckling från blekslättengård, salvia stekt bröst och ragu på confiterat lår

Gris-svamp-senap 230 kr
Hängmörad kotlett från Gråbo med blandad svamp och senap

Färska bönor-ärtor-vinbär 210 kr
Grillade bönor med grönärtskräm och vinbär

Röding-morot-havtorn 235 kr
Glasbakad röding med glaserade morötter, havtorn och smör

UpperHouse-Pattern

Mjölkglass-körsbär-surdeg 95 kr
Mjölkglass med fermenterade körsbärsabayonne och sockerstekta brödsmulor

Getfärskost-älgört-röda bär 95 kr
Älgörts sorbet med getfärskost crème, säsongens röda bär och salt cola

Sött till kaffet 65 kr
Dagens bakverk och praliner

UpperHouse-Pattern

Upper House Meny – 6 rätter

Vårprimörer med rökt torskrom
Fläsksvål och vinäger

Rapsanka-senap-gurka
Terrin på rapsanka och lever. Syltade senapsfrön och gurka från Västerås

Bifftartar-ostron-alger
Tartar på biffinnanlår med ostron, syltade lökar och surdegsknäcke bakat med alger

Färskpotatis med vänner
Nykokt färskpotatis vänd med kefirsmör och serverad med hackad äggula, matjessill och gräslök

Välj mellan

Röding-morot-havtorn

Glasbakad röding med glaserade morötter, havtorn och smör

eller

Kyckling-salvia-Comté
Kyckling från blekslättengård, salvia stekt bröst och ragu på confiterat lår.


Mjölkglass-körsbär-surdeg
Mjölkglass med fermenterade körsbärsabayonne och sockerstekta brödsmulor

Upper House Meny 550 kr
Dryckespaket 395 kr