Närodlat, unikt och lekfullt

Till våra à la carterätter och avsmakningsmenyer väljer vi det bästa för årstiden. I baren serveras ostron, utvalda ostar och flera olika sorters champagne på glas. Råvarorna är närodlade och våra producenter, slaktare och mejerier är lokala. Charken gör vi själva och örterna odlar vi på taket. Med stor hantverksskicklighet, passion och vackra lekfulla presentationer låter vi kreativiteten flöda för att ge dig en unik upplevelse.

Avsmakningsmeny

För den som verkligen vill ta sig tid för att njuta finns vår avsmakningsmeny. Våra sommelierer har tagit fram vinpaket med fantastiska drycker som passar perfekt till.

Avsmakningsmeny 4 timmar 1400 kr
Dryckespaket 1250 kr

 

À la carte

Tomat-yoghurt-gräslök  95 kr
Bakade och råa tomater från Varberg med syrlig yoghurt och smörstekta rågsmulor

Rapsanka-senap-gurka 155 kr
Terrin på rapsanka och lever. Syltade senapsfrön och gurka från Västerås

Ägg-ramslök-mandel 135 kr
Kompott på kålgrillad rams och purjolök med bakat ägg och rostad mandel

Färskost-potatis-krasse 125 kr
Luftig halmrökt yoghurt med tunt skivad friterad potatis och krasse

Bifftartar-ostron-alger 155 kr
Tartar på biffinnanlår med ostron, syltade lökar och surdegsknäcke bakat med alger

Säsongens sallad 95 kr
Sallad med citron och riven äggula

Makrill-selleri-libbsticka 145 kr
Rimmad och eldad makrill med bakad rotselleri och sallad på blekselleri och libbsticka

Färskpotatis med vänner 125 kr
Nykokt färskpotatis vänd med kefirsmör och serverad med hackad äggula, matjessill och gräslök

UpperHouse-PatternKyckling -salvia-parmesan 245 kr
Kyckling från blekslättengård, salvia stekt bröst och ragu på confiterat lår

Lamm–gula ärtor-primörer 210kr
Plockad lammbog med gulärtskräm och vårens primörer

Röding-kålrabbi-granskott 235 kr
Inkokt röding med äpple brässerad och rå kålrabbi, mandelmjölk och förra årets granskott

Vit sparris-tryffel-champinjon 240 kr
Sparris från Hjo med sommar tryffel och champinjoner

UpperHouse-PatternNågot sött

Rabarber-mjölk-citronverbena 95 kr
Bakade rabarber med mjölkglass, citronverbena och maränger

Getfärskost-älgört-röda bär 95 kr
Älgörts sorbet med getfärskost crème, säsongens röda bär och salt cola

Sött till kaffet 65 kr
Dagens bakverk och praliner

UpperHouse-Pattern

Sommarmeny i 6 serveringar

Vårprimörer med rökt torskrom
Fläsksvål och vinäger

Rapsanka-senap-gurka
Terrin på rapsanka och lever. Syltade senapsfrön och gurka från Västerås

Bifftartar-ostron-alger
Tartar på biffinnanlår med ostron, syltade lökar och surdegsknäcke bakat med alger

Färskpotatis med vänner
Nykokt färskpotatis vänd med kefirsmör och serverad med hackad äggula, matjessill och gräslök

Välj mellan
Röding-kålrabbi-granskott
Inkokt röding med äpple brässerad och rå kålrabbi, mandelmjölk och förra årets granskott

eller

Kyckling-salvia-Comté
Kyckling från blekslättengård, salvia stekt bröst och ragu på confiterat lår.

Dessert
Rabarber-mjölk-citronverbena
Bakade rabarber med mjölkglass, citronverbena och maränger

Sommarmeny i 6 serveringar 550 kr
Dryckespaket 395 kr