Hotell med bastu i Göteborg

Här på Upper House Spa älskar vi värme och välbefinnande och erbjuder därför hela fyra olika bastus under ditt besök. Vi har två torrbastus och två olika ångbastus att njuta av.

På våning 19 i vårt spa – samma våning som du finner våra pooler – har du vår stora torrbastu vackert belägen med fantastisk utsikt över Göteborg. En väldigt rymlig bastu där du kan luta dig tillbaka och lugnt se på när det rör sig i stan långt där nere.

Vår andra torrbastu är framförallt till för våra gäster som varit på yogapass eller tränat på gymmet. Den ligger vid vår yoga lounge och har vacker utsikt över Liseberg.

Våra ångbastus hittar du på våning 18 – i anslutning till vårt härliga hamam. Den ena ångbastun är neutral medan den andra är med essens vilket innebär att den har en uppfriskande doft. Här kan du blunda och njuta av den varma ångan som omsluter dig.

Vad är en torrbastu?

Torrbastus kännetecknas av att de har en högre temperatur och en lägre luftfuktighet. Den höga värmen får igång blodcirkulationen i kroppen och gör även att du återhämtar dig snabbare efter ett träningspass.

Vad är en ångbasu?

Ångbastu har till skillnad mot torrbastu en lägre mer behaglig temperatur och en väldigt hög luftfuktighet. Den varma ångan är väldigt bra både för luftvägarna och för att öppna upp hudens porer.

Vad finns det för fördelar med att basta?

Att basta får svettproduktionen att öka ordentligt vilket hjälper till att rensa ut slaggprodukter. Kroppen börja även producera fler vita blodkroppar vilket stärker immunförsvaret. Värmen gör att kroppen slappnar av vilket är skönt för ömma muskler och leder. I värme produceras även oxytoxin och serotonin vilket är avslappnings- och glädjehormoner som motverkar stress, nedstämdhet och dessutom får dig att sova bättre.

Du är varmt välkommen att besöka Upper House Spa och ta del av alla fördelar med att basta! Som boende på Upper House ingår entré till Upper House Spa.

Läs mer om Upper House Spa

Åldersgräns 18 år, 16 år i målsmans sällskap.

Bra att veta inför ditt besök

Våra gästers och medarbetares hälsa och välbefinnande är vår högsta prioritet och vi följer naturligtvis våra myndigheters rekommendationer. Hos oss på Upper House Spa har vi öppet som vanligt, även vårt gym och vår yoga har öppet.

Läs om hur vi på Upper House Spa arbetar för våra gästers trygghet
Mer info och

Priser

Dagspa, spabad och sparitualer

Våra

Behandlingar

Massage, kropp, ansikte och skönhet

Tips

Presentkort

Ge bort ett presentkort till någon du tycker om! Perfekt gåva till en mamma på Mors Dag.

Upper House

Yoga

Hatha Yoga, Soma Move, WOD och mycket mer.

Våra spapaket och erbjudanden

Heavenly Spa

Njut av en eftermiddag med spa och räkmacka, allt med milsvid utsikt över Göteborg.
Taggar
Spapaket

1095:-/person*

*paketpris

Heavenly Morning med morgonspa

Starta dagen med en fantastisk frukost på Upper House Dining. Därefter är du varmt välkommen till vårt spa och njuta under 3 timmar. Handduk och badrock får du till låns under vistelsen medan tofflorna är dina att behålla.
Taggar
Spapaket

1195:-/person*

*paketpris

Spa med övernattning

Du vet väl om att spa alltid ingår när du bor hos oss på Upper House.  
Taggar
Spapaket

från 1545:-/person*

*paketpris